Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Οι συμβουλές της σοφής Κουκουβάγιας

Δάσος, 29/10/2016

Αγαπητά μου παιδιά,

Καλωσορίσατε στο μαγευτικό κόσμο του βιβλίου. Έμαθα, ότι σύντομα θα λειτουργήσει η δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης σας και σκέφτηκα να σας υπενθυμίσω ορισμένους κανόνες καλής λειτουργίας της.
Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε βιβλία στο σπίτι σας ή έχετε δανειστεί παλιότερα είτε από τη βιβλιοθήκη του σχολείου. Δυστυχώς, πολλά παιδάκια δε γνωρίζουν πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε ένα βιβλίο. Δεν ξέρουν πόσος κόπος χρειάζεται για να φτιαχτεί ο πολυτιμότερος φίλος του ανθρώπου. Ξεχνούν, ότι, όταν αγαπάμε κάποιον δε κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μοιάζει τσαλακωμένος, σκισμένος, μουντζουρωμένος. και πολύ πληγωμένος.
Τα βιβλία αγαπούν τα παιδιά. Και τα παιδιά, νομίζω, ότι μαγεύονται από ένα καλό βιβλίο. Γι΄αυτό, σας παρακαλώ, πάντα να κρατήσετε στο μυαλό σας ότι το βιβλίο αυτό δε φτιάχτηκε για να το κακομεταχειριζόμαστε, αλλά περιμένει να διαβαστεί από όλα τα παιδιά του κόσμου. Γι΄αυτό:
  1. Να φροντίζετε, όταν πιάνετε ένα βιβλίο να είναι τα χέρια σας καθαρά.
  2. Όταν παίρνετε ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη να το πιάνετε προσεχτικά. Δε φαντάζεστε πόσο ευαίσθητο είναι….
  3. Πόσο στενοχωριέται όταν το κακομεταχειρίζονται. Νιώθει σαν ένα μικρό παιδί που το μαλώνουν συνέχεια. Προσέξτε, λοιπόν να  γυρνάτε αργά τις σελίδες του, να μην το τσαλακώνετε, να μην το μουντζουρώνετε αλλά να απολαμβάνετε την παρέα του.
  4. Όταν πάλι τελειώσετε μαζί του να το τοποθετήσετε στη θέση του όμορφα, όπως του ταιριάζει, για να το πάρει κι άλλο παιδί να το διαβάσει.Θα χαρώ πολύ, καλά μου παιδιά, όταν διαπιστώσω, ότι τηρείτε τους κανόνες αυτούς  σε κάθε σας επαφή με το βιβλίο.
Σας χαιρετώ προς το παρόν και θα τα πούμε σύντομα.

Η φίλη σας

Κουκουβάγια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πείτε μας τη γνώμη σας. Ευχαριστούμε!