Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ρόμπολο, το προσφυγάκι του δάσους

μία ακόμη συνεργατική δραστηριότητα μεταξύ των εφτά νηπιαγωγείων. Το ταξίδι του βιβλίου ξεκίνησε από το νηπιαγωγείο των Φαρσάλων και ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές για τους Πρόσφυγες. Τα νήπια έμαθαν τι σημαίνει για κάποιον να αποκόβεται από τις ρίζες του και έφτιαξαν αφίσες μιλώντας για τα δικαιώματα και όσα χρειάζεται κανείς για να ζήσει με αξιοπρέπεια.
Αποφασίσαμε να φτιάξουμε και ένα δέντρο όπου θα φαίνονται όλα όσα έχει ανάγκη ένα δέντρο, ένα ζώο, ένας άνθρωπος για να μεγαλώσει. Θα στείλουμε το δέντρο αυτό στο επόμενο νηπιαγωγείο και θα χαρούμε πολύ να δούμε και το δικό τους δέντρο με τις δικές τους ιδέες. Στο τέλος μπορούμε να φτιάξουμε όλοι μαζί ενώνοντας τα δέντρα μία αφίσα με τα δικαιώματα όλων στη ζωή.







Το ταξίδι του συνεχίστηκε και τα παιδιά μελέτησαν για το Ρόμπολο το δέντρο, δημιούργησαν παιχνίδια, που μπορείτε να τα δείτε στη γωνιά διασκέδασης του ιστολογίου μας. Για να παίξετε πατήστε ΕΔΩ



Τέλος έφτασε στον προορισμό του. 
Η χαρά των παιδιών ήταν μεγάλη! Άρχισαν να ξεφυλλίζουν το βιβλίο και να παρατηρούν τις αφίσες που έφτιαξαν όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία. Δημιούργησαν μια γωνιά αφιερωμένη στο "Ρόμπολο" στέλνοντας παντού μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης! Εκεί ξεναγήθηκαν και οι γονείς! 


Οι αφίσες όλων των σχολείων!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πείτε μας τη γνώμη σας. Ευχαριστούμε!